Google Play remains disconnected

Status
Not open for further replies.

SquibC

Approved user
Joined
Sep 10, 2015
Messages
5
Hey folks, reaching out to the community here! Maybe some one can help me on this one as my options are becoming exhausted.

Firstly, here is my situation. Dominations cannot/will not connect to Google Play games and therefore will not load my Industrial Age base. This is across 3 of my devices, all of which are working normally. Main device (and the one I've been mostly working on) is Samsung Galaxy Tab S. Model Number SM-T800. Android version 5.0.2.

Secondly, here is what I have done to try to trouble shoot.
- I have contacted Google support who have tried their best. Trouble shooting steps included: Clear Data & Cache on Google Play Store, Google Play Games and Google Device manager so many times I lost count. Clear Data & Cache on Dominations. Uninstall Dominations. Remove accounts from the device and try doing the process over again. Factory Reset (which I had done on my own prior to contacting Google). My device is connected with Google Play and I can view my profile, etc but Dominations will not connect or link devices.
- I am now in contact with Dominations support but they are walking me through the same steps as Google - only over the period of days instead of minutes.

Thirdly, this all started several weeks ago. I had temporarily disabled my registered email with Google to fix some issues I had with it (nothing related to gaming). Once I recovered the email address and account I had noticed Dominations did not want to connect to Google Play. The email account works as it should and emails have not stopped flooding in. Also, Dominations was working as it should between devices so I did not think much of it. Fast forward to about 4 days ago, I had done a factory reset on the tablet and cleared cache & data on my cellular but are still both connected to the proper email address. Upon starting up Dominations, it goes to the tutorial and I begin anew in Stone Age. In Settings, Google Play remains disconnected and to Link Devices I need to be connected to Google Play.

It is worth mentioning that I have not noticed any other game acting like this. Only Dominations.

I have heard of this happening with Clash of Clans and have been told there was a fix for it. I am not ready to give up and throw away my level 145 base. Please provide input or direction in this! It will be very much appreciated!

Squib
 

Attachments

  • Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    969.3 KB · Views: 52
  • Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    969.3 KB · Views: 49
  • Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    Screenshot_20190514-135835-1024x768.png
    969.3 KB · Views: 52

TinSoldier

New member
Joined
Jun 4, 2017
Messages
1,568
This issue is affecting all Android players in the west. We will have a hotfix available to correct it soon, and you can check for updates on this thread:
https://forum.nexonm.com/forum/nexo...eral-discussion-aa/654809-android-not-loading

As a couple of housekeeping reminders:
1.) Please don't open new threads if an existing thread covers your topic. Please join the conversation with your fellow players!
2.) Please don't reply to long expired posts. The root cause could be largely different (as it is in this case) and could actually prevent fixes happening in a timely manner, since we would need to dig though outdated information to find the actual issue.

Thank you so much for providing the information you have about this issue! It's allowed us to diagnose and begin working on a fix.

/closed
 
Status
Not open for further replies.
Top